Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Galatasaray ağır basıyor

1-Bu sezon yeniden yapılanan Galatasaray için "Kadro oturdu" diyebilir miyiz?
Yeni kurulan bir takımda teknik direktörün aradığı en önemli unsur istikrardır. İyi oyundan önce, takım uyumu başarı konusunda ön plana çıkar. Transferlerin birlikte oynamalarını sağlama konusunda Fatih Hoca ilk haftalarda sıkıntı yaşamıştı. Eboue, Ujfalusi, Elmander için sürekli arayış içindeydi. Terim'in oturtmak istediği şablon Barcelona gibi ayağa isabetli pas, topa hakim olma, oyunun kontrolünü elinde tutma, top rakibe geçince önde baskı kurmaktı.
Bu anlayış, Sivas maçıyla start aldı. Fenerbahçe derbisinde Emre ve Semih'in 11'e oturmasıyla zirve yaptı. Sistemin kilit anlayışı topun geriden oyuna iyi sokulması. Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi ve Hakan; hepsinin top tekniği yüksek. Defansın topu oyuna iyi sokması omurganın merkezindeki Melo ve Selçuk'un da etkili ve verimli olmalarını sağlıyor. Bu ikili ligde 15 gol attı; Selçuk 7 asist yaptı. Eboue'nin Afrika Kupası'na gidişi savunma balansını bozdu. Eboue sadece bir bek değil, hücuma da çıkabilen güçlü bir silah. Buna Hakan'ın sakatlığı, Melo'nun cezası eklenince Galatasaray kazansa da oyun anlamında çok keyif vermedi.
2- Terim'den Beşiktaş derbisinde kadro tercihinde bir süpriz bekliyor musunuz?
Fatih Hoca, Eboue-Hakan'lı ideal kadrosunu tekrar yakaladı. Üstelik hem Baros hem de Elmander ile oynayabilecek, Galatasaray'ın evladı Necati katıldı. Fenerbahçe derbisindeki kadroyu ağırlıklı (Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan, Melo, Selçuk) koruyacaktır. Necati'nin gol yollarına yaptığı katkının yanı sıra, Kazım'ın yerinde Engin'in oyun zekası, yaratıcılığı ve dikine oynama alışkanlığı kazanç. Kulübede her an girebilecek Riera, Baros ve Sabri Fatih Terim'in elini güçlendiriyor.
3-Soruşturma ve TFF başkanlığı sürecinde yaşananlar, tribünlerini nasıl etkiler?
Galatasaraylılar, futbol, basketbol ve voleybolda yaşadıkları heyecanın keyfini sürüyorlar. Tribünler tam destek verdiklerinde sporcuların coşkulu, arzulu, kazanma duygusu içinde oynamalarına katkı sağlıyorlar. Yarın, kafalarını saha dışına takmadan tamamen takımı desteklemeye konsantre olmalılar. Aksi davranışlar, hem ceza riski taşır hem de takımı olumsuz etkiler.
4-Size göre derbi ne olur?
Fernandes'in yokluğu Galatasaray için avantaj. Portekizli, sadece oynayan değil, oynatan, etkili paslar atan, Ernst'in de iyi oynamasını sağlayan bir virtüöz. Beşiktaş, Fenerbahçe maçında Fernandes'in etkili paslarını bulamamanın sıkıntısını yaşamıştı. Galatasaray, takım uyumu, ezbere pası oynama özelliği ve derbilere iyi konsantre olmasıyla kazanmaya daha yakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA