Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sercan ritmi bozdu

TAKIM oyununda asıl olan dengeli olabilmektir. Maç içinde pozisyon almayı bilmek, soğukkanlılığı kaybetmemek gerekir. Galatasaray, Kayseri gibi genç, çok koşan, mücadele gücü yüksek oyunculardan kurulu bir takıma karşı özellikle ilk yarı kalitesine yakışan bir oyun sergiledi. Maçı kazanmayı isteyen, top rakibe geçtiğinde önde baskı yapan, gerektiğinde alan daraltan, arzulu ve coşkulu oynamaya özen gösteren, etkili pozisyonlar üreten hep Galatasaray oldu.
Kayserili oyuncular çok dirençliydi, ikili mücadelelerde zaman zaman Galatasaray'ı zorladılar. Hatta ayağa pasta Galatasaray'a ortak oldu.

RİERA MAHÇUP ETMEDİ
Riera'nın sol bekte nasıl oynayacağı kafalarda soru işaretiydi. Fatih Hoca bu sürpriz tercihleri yaparken hep, "Oyuncu isterse her yerde oynar" tezini savunur. Riera da hocasını mahçup etmediği gibi, Melo'nun Galatasaray'a üç puan kazandıran kafa golünün muz ortasını yaptı. İlk yarıyı Hakan Balta ve kaleci Aykut ile birlikte izledim. Hakan golde Riera'nın mükemmel orta yaptığını vurguladı.
Necati, top tutma ve duvar olma özelliği sayesinde Galatasaray'ın çok adamla hücuma gelmesini sağlıyor; Elmander çok top kaybetmesine rağmen Kayseri savunmasıyla iyi boğuşuyordu. Galatasaray'da Sabri aksıyor, gereksiz yere uzun top oynadığı için arkadaşlarını yoruyor ve doğru pozisyon almalarını engelliyordu. Necati çıkıp Sercan girince takımın ritmi bozuldu; hücum anlayışı da arıza yaptı. Sercan'ın duvar olma gibi bir özelliği yok. Bu değişiklik Elmander'i de olumsuz etkiledi. Ritm kaybı sırasında Melo iyi oyununu sürdürdü.
Engin, rakipleri kovalamaktan bıkmadığı gibi kritik anlarda topla rakip arasına vücudunu akıllı sokup birçok Kayseri atağını başlamadan engelledi. Elmander, Emre ve Necati net fırsatları kullanabilseler son 20 dakikayı Arena'daki taraftarlar yürekleri ağızlarında izlemezdi.
Fatih Hoca'nın Amrabat'ı istemesinin ne kadar doğru bir tercih olduğunu gördük. Amrabat, Kayseri oyun kalitesinin yükselmesine hücumda etkili olmasına doğrudan etki etti.
NOT: Khizanishvili'nin Elmander'e hareketi kırmızılıktı ama hakem Yankaya süzemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA