Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yine Pinto&Batalla

MOURİNHO'NUN İnter'de Barcelona'yı durdurma planı birçok kulüp antrenörü için model oldu. Bu modeli başarıyla uygulayan takımlar Real Madrid, Chelsea gibi hedefine ulaştı. Ama golü yedikten sonra karşılık veremeyenler de hüsrana uğradı.
Ertuğrul Sağlam, çeyrek finalde Sivas'ı farklı yenen kadroyu Serdar'ı yedekte tutup yerine Ömer Erdoğan'ı monte ederek sahaya sürdü. Ersun Yanal'ın kupadaki Antalya karşısında başarılı olan kadroyu bozup Alper'i kulübede tutup Pele'yi oyuna sürmesi, Volkan'ı hiç düşünmemesi, üstelik top yapma becerisi yüksek Bursaspor'u savunma yaparak durdurma planları sahada Pinto'nun attığı gole kadar işledi. Eskişehir, savunma yaparak kaliteye karşı direnemedi.
Batalla, yaratıcı ve işbitirici oyuncu sınıfında Türkiye'de ilk üçe kesin girer. Pinto da mükemmel bir golcü. Özellikle defans arkasına mükemmel koşular yapıyor, topla buluştuğunda nasıl ve nereye vuracağını iyi biliyor. Bu ikili çeyrek finalde Sivas'ı çökertmişti; aynı başarıyı Eskişehir önünde gösterdi ve Bursa'yı finale taşıdı. Bursaspor, ligde zigzaglı bir performans sergilese bile hedef maçlarda kalitesini sahaya mükemmel yansıtıyor. Hep pozitif oynadılar. Hücuma çıkarken kanatları kullandılar. Basser ve Vederson ile etkili bindirmeler yaptılar. 22 yaşındaki N'Diaye güçlü fiziğiyle orta sahayı ayakta tuttu. Ayağındaki her topu basit oynadı.
Yanal'ın aklı 3-0'dan sonra başına geldi. Volkan ve Alper'in oyuna girmesiyle inanılmaz pozisyonlar buldular. Ersun Hoca, ikinci yarıya bu ikili ile başlasaydı maça ortak olabilirdi. Savunmada Ediz-Diego ikilisi birbirlerini tamamlamadığı gibi pozisyon alma konusunda büyük hatalar yaptı. Pele uğruna Nadareviç'i kenarda tutmak hem orta sahaya zarar verdi hem de Diego-Nadareviç uyumunu arattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA