Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Konuşmayı, diyalogu sürdürmek..

Jimmy Fallon'un konuğu, Hollywood'un en İnsan Hakları Aktivisti, Oscarlı oyuncu Susan Sarandon'du.. O da Amerika'daki ırkçı olayları üzerine konuştu.. İşte Sarandon'dan alıntılar..

***
Bu ülke, Kızılderililer katledilerek getirilen zenci kölelerin sırtında kuruldu.
Bugünkü olaylar çok derine inen bir şey yani. Başa çıkmanın yolu, herkesin elinden geleni yapmasıdır..
Herkes konuşmalı. Oysa ana medyada herkes ve de Başkan Trump sessiz kaldı. Kimse haberini yapmadı.
"Siyahların yaşamları değerlidir" demek zorunda kalmayacağımız güne kadar özgür değiliz.
Eskiden, ben daha okula giderken neler olup bittiğini çok daha net görürdük.
Vietnam'da neler olup bittiğini biliyorduk yani. Birazcık düşünüyorsan, genç ve idealistsen protesto ediyordun. Güneyde ayrımcılık varken de neler olduğunu görüyorduk. "Demokrasi Şimdi, Genç Türkler" gibi İnsan Hakları savunma gurupları vardı, bize gösteren.. Artık çok bir şey görmüyoruz.
Benim içten gelen bir adalet anlayışım var. Mesleğim, hayal gücünü kullanmayı teşvik eden bir meslek, empati yeteneğiniz var yani. Sesi çıkmayan insanlarla kendimi özdeşleştirmek için kendimi onların yerine koyabiliyorum.. Anneler için gerek bu. Nikaragua'dakiler olsun gerek fakir anneler olsun.
Şu anki durumda zengin ve yoksul arasında dağlar kadar fark var. Herkes makul bir maaş sağlık hizmeti ve eğitim alana kadar, dengeli bir ülke olmayı bekleyemeyiz. Sözüm ona dünyanın en zengin ulusuyuz. Bizde neden bunlar yok?
Şimdi de Reality Show yıldızından bir Başkanımız var...
Hadi ama ve en kötü oyuncuların ikisinden biri Başkan (Trump) oldu biri Kaliforniya Valisi (Arnold Schwarzenegger). Yani ne bu böyle? İyi oyuncular bir şey olamaz mı?.
Aslında dediğim şu: Bu ülkede çok fazla öfke var.
Ayrı olduğumuz ve birbirimize yardım etmediğimiz sürece durum iyiye gitmeyecek.
Dolayısıyla yapmamız gereken yardım eli uzatmak, gerek toplum içinde, gerek okullarda.
Oyuncu olduğumdan daha uzun süre, kadın olacağım.
Oyuncu olduğumdan daha uzun süre, anne olacağım.
Bilmiyorum. Gerçekçi bir hayat yaşamamız gerek. Benim istediğim bu.. Gerçekçi olmak cömert olmak, şefkatli olmak. Tek istediğim bu. Bunlar için elimden geleni yapıyorum.
Cevaplar bende değil. Tanrı bilir. Ama ben varlığımla konuşmayı sürdürmek, konuşmayı, diyalogu sürdürmek için çalışıyorum.
Her yerde insanlar da sürdürüyor.
İnternette konuşuyorlar, evde konuşuyorlar. Çocuklarıyla konuşuyorlar. Dikkatli olun, bir nefes alın, çok sinir bozucu olsa da fazla şiddetli tepkiler vermeyin.
Sinir bozucu çünkü..
..Ve bu dünya yeterince sinirli..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA