Boluya Özgü

Giriş Tarihi: 2.1.2017 12:02 Güncelleme Tarihi: 1.4.2017 13:49
Boluya Özgü Haluşka Tarifi

İç Anadolu’ya has olan yemeklerden biri olan Haluşka, yemekten kendini alamadığınız harika bir lezzettir.

Haluşka Hamuru için:
Un
Tuz
Su

Haluşka İç malzeme için:
Kıyma
Kuru Soğan ( ince kıyılmış )
Karabiber
Tuz

Haluşka Sosu için:
Tereyağı
Salça
Yoğurt

Haluşka Hazırlanış Aşamaları:
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Karelere bölünür. Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.

Tencerede kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis muhlis İnebolu tereyağı üzerine bolca gezdirilir.

İsteğe bağlı servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır. Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere yürüyüşe çıkılır.

Afiyet olsun!

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Boluya Özgü Haluşka Tarifi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN