ETLİ PATATES DOLMASI MALZEMELERİ:
12 adet orta boy sarı patates
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
2 su bardağı osmancık pirinç
300 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
2 adet orta boy domates
4 çorba kaşığı tereyağı
ETLİ PATATES DOLMASI YAPILIŞI:
Patatesleri soyup kararmasınlar diye tuzlu suya atın. Derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ve yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Salçaları, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Suda bekleyen patatesleri çıkartıp içlerini çok derin ve ince olmayacak şekilde oyun. Hazırladığınız harcı patateslerin içine doldurun ve domatesten kapaklarla üstlerini örtün.
Dolmaları bekletmeden derin bir tepsiye dizin ve üzerini biraz gececek kadar soğuk su ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 fırında 35-40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha fırında tutun.
Tereyağını tavada eritip patateslerin üzerinde gezdirerek sıcak servis yapın.