Saksı köfte nasıl yapılır? sorusu ev hanımları tarafından arama motoru Google üzerinden araştırılan konular arasında yer almaktadır. Biz de bu sorunun cevabını sizler için hazırladık. Nefis mi nefis saksı köfte tarifi burada...
Saksı köfte için gerekli malzemeler
Köfte harcı için
1 kilogram orta yağlı kıyma
1 küçük soğan 4 dilim ekmek içi (ıslatılıp, sıkılmış)
1 yumurta
Tarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, az pul biber, az kimyon, az kekik
Garnitür için
2 havuç
2 patates
Göz kararı konserve bezelye
Saksı köfte yapılışı
Öncelikle köfte harcımızı yoğuruyoruz ve yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Bu arada garnitür için malzemeleri minik minik küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağında önce havuçları biraz soteliyoruz, üzerine patatesleri alıp sotelemeye devam ediyoruz sonrasında ise biraz sıcak su ilavesi ile pişirmeye bırakıyoruz pişmeye yakın üzerine konserve bezelyeleri ilave edip, suyunu çekip pcağı kapatıyoruz.
Sonrasında köftelerimize şekil veriyoruz. Bunun için kahve fincanından yardım alabilirsiniz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parça alıp kahve fincanına yerleştirip şekil verebilirsiniz böylelikle minik hepsi aynı boyda ve ölçüde saksı köfteleriniz olur veya tek porsiyon olsun isterseniz fincan yerine küçük cam kaselerden destek alabilirsiniz. Hazırladığınız köftelerin içlerine garnitür harcımızdan koyuyoruz ve üstlerine kaşar rendesi serpiştirip fırında pişmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...