Çörek sıklıkla tükettiğimiz hamur işlerinden birisidir. Çörek tarifi fırına atıldığı ilk andan itibaren evinize mis kokular yayacak. Eşsiz lezzetiyle çörek tarifinden vazgeçemeyceksiniz. Çörek tarifi iştah açan görüntüsüyle ziyafet sofralarınızda başköşede yer alacak. Çörek tarifi: Çörek nasıl yapılır?
ÇÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 3.5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- ½ çay bardağı yoğurt
- ½ paket yaş maya
- Ezme haşhaş
- Ilık su
- Tuz
ÇÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- Ilık su ve mayayı karıştırın ve sıcak bir fırının üzerinde bekletin.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurtayı ve mayayı ekleyin.
- Son olarak tuzu da ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Haşhaşa biraz yağ ekleyip karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın ve hamuru elinizle açın.
- Üzerine haşhaşları sürün ve hamuru 4'e bölün.
- 4 kat hamuru üst üste koyun ve elinizle tekrar açın.
- Hamuru 2 parmak kalınlığında şeritlere ayırın.
- Hamuru elinizde kıvırın ve tepsiye dizin ve istediğiniz boyutta kesin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çıtırlaşana kadar pişirin.
- Haşhaşlı çörek tarifi hazır. Afiyet olsun…
ÇÖREK TARİFİ KAÇ KALORİ?
|
Sade Çörek (1 küçük) içinde 201 kadar kalori mevcut.
|
|
Kalori Dağılımı: %32 yağ, %58 karb, %10 prot.
|
Çikolata sosu tarifi: Tatlılarınıza lezzet katacak çikolata sosu nasıl yapılır?
Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
TikTok kahvesi dalgona tarifi: Evde dalgona kahvesi nasıl yapılır, yapılışı için malzemeler nelerdir?