MALZEMELER:
2 bardak zambak çiçekleri
4 bardak toz şeker
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Zambak çiçeklerinin iç kısımlarında bulunan tohumları çıkarın. Ardından bu zambak çiçeklerini iki veya üç eşit parçaya kesin. Çıkardığınız sarı tohumu ise yıkadıktan sonra bir konserve içerisine koyarak ve içerisine 2 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek ortalama iki gün buzdolabında bekletin.
2. Reçel tenceresinin içerisine 2 bardak su ve toz şekeri koyun. Orta ateşte 10 dakika karıştırarak şekeri eritin. Ardından kalan bir bardak suyu daha şerbetin içerisine dökün.
3. Zambak yapraklarını ve bekletilen sarı tohumları şerbetin içerisine atın. Yarım limonun suyunu da sıkın ve reçelinizi kaynamaya bırakın.
4. Reçeliniz koyu bir kıvam alınca hazır demektir.
5. Reçeli ocaktan aldıktan sonra kepçe ile dikkatlice kavanoza doldurun. Kaynamış suda bekleyen kavanoz kapağı ile de kavanozun ağzını güzelce kapatın ve ters çevirin.
6. Mutfağınızda pişirmiş olduğunuz zambak reçelini 12 saat sonra serin, karanlık ve nemsiz bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.