MALZEMELER:
4 su bardağı yaban mersini
3 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
1. Taze yaban mersini reçeli yapmayı düşünüyorsanız, yaban mersinlerini öncelikle temizleyin ve suyun altında güzelce yıkayın.
2. Yaban mersinlerini soğuk su ile yıkarsanız, diri kalmalarını sağlamış olursunuz.
3. Marketten alınan dondurulmuş yaban mersinlerini ılık su altına tutarak çözülmesini sağlayabilir ve reçelinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
4. Reçelinizi taze yaban mersininden yapacaksanız, bir gece dondurucuda bekletin ve ertesi gün ılık su altına tutarak buzlarının çözülmesini sağlayın.
5. Yaban mersinlerini reçel tenceresinin içerisine koyun ve üzerine şekeri ilave edin.
6. Reçelinizi orta ateşte kaynamaya bırakın.
7. Fokurdamaya başlayan reçelinizin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır. Ateşin altını kıstıktan sonra, bu köpükleri arada bir sıyırın.
8. Ağır ağır kaynayan reçeliniz, 45 dakika ila 1 saat arasında kıvamını almış olacaktır.
9. Kaynamış suda bekletilerek sterilize edilen kavanozun içerisine reçelinizi dökün ve etrafını bezle silerek kapağını kapatın.
Yaban mersini reçeliniz yemeye hazırdır. Serin, karanlık ve kuru bir ortamda 6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.