Hurmalı Fındıklı Kurabiye malzemeler
1 yumurta
1/2 paket margarin ve tereyağı (yumuşamış)
1 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
İçine
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
10-12 hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Hurmalı Fındıklı Kurabiye yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 15 dk. dinlendirelim. Bu arada kurabiye içini hazırlayalım. Bir kapta iri dövülmüş fındığı, tarçını, şekeri, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurların yarısına hazırladığımız içten koyup diğer yarısını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını çatal ucuyla bastırarak yapıştıralım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında üzeri eyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri serpelim.