X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Suavi Eren
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

  • Giriş Tarihi: 26.5.2013 15:25 Güncelleme Tarihi: 26.5.2013 15:25

08 Ekim 1949'da Bilecik'te doğdu.

1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları ile başlayan sanat yaşantısı, Kadıköy İl Tiyatrosunun ardından, Almanya Berlin kentinde devam etti. "Berlin oyuncuları" Tiyatro Gurubunu kurdu. 1985 yılında Berlin Schaubühne Tiyatrosunda aktör ve reji asistanı olarak görev aldı.

Ardından arkadaşlarıyla birlikte, Berlin TİYATROM Tiyatrosunu kurdu. 1994 yılına kadar "Tiyatrom" da Sanat Yönetmenliği ve Reji görevlerinde bulundu. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST 2009) Yönetmenlik yapmıştır.

1976'dan bu yana, birçok sinema ve televizyon filminde, aktör olarak görev alan Suavi Eren, aynı zamanda "ÇASOD" Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneğinin Yönetim Kurulu Asil Üyesidir.

Aktör Suavi Eren, sanat yaşamında; yurtiçinde ve yurtdışında pek çok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Der Spiegel ile 1986 Venedik Film festivalinde en iyi Aktör dalında aday gösterilmiştir.

Filmografi
1978 - Almanya Acı Vatan
1982 - Der mann auf der Maver
1983 - Tu was Kanake
1984 - Der Spiegel (Ayna)
1986 - Ein fall für zwei
1987 - Liebling Kreuzberg
1989 - Stocher und Stein
1990 - Grenz Übergang
1991-1992 - Auto Fritze
1992 - Baerenbach
1992 - Siebenbirken
1992 - Familliehren
1993 - Tatort
1993 - Mavi Sürgün
1993 - Dan eben mit gewalt
1994 - Suçlu Kim?
1996 - Kara Melek
1997 - Avcı
1998 - Cumhuriyetin Altın Yolu
1999 - Fanatik
2000 - Auf achse
2000 - Evdeki Yabancı
2001 - Vasiyet
2002 - Kolay Para
2002 - Bulut Bey
2002 - Canım Kocacığım
2003 - Sihirli Annem
2004 - Fırtına Hayatlar
2004 - Şubat Soğuğu
2006 - Para
2006 - Kınalı Kuzular
2007 - Duvar
2007 - Zincir Bozan
2007 - Suç Dosyası
2008 - Kaybolan Yıllar
2009 - Hesaplaşma
2009 - Miras
2009 - İpsiz Recep
2009 - Sultan Avrupada
2010 - Mahpeyker (Kösem Sultan)
2010 - Nene Hatun
2010 - Arka Sokaklar

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.