Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Utan' İstanbul!

Tribünlerden, filmlerden küfrü ve argoyu uzaklaştırıp dilimizi kurtarmaya çalıştığımız günlerde Kanal D'nin yeni dizisine 'Ulan İstanbul' adını vermesi sizi de rahatsız etmedi mi?
Dizi için özenilmiş, oyuncu kadrosu da kalburüstü...
Peki 'ulan' gibi kökeni ve anlamı iğrenç bir kelimeyi dizi adı olarak baş köşeye asmanın alemi ne? Mahkemelerde bile hakaret kabul edilip ağır tahrik unsuru olarak görülen bir kelimenin dizi ismi olması pek çokları gibi beni de rahatsız etti. Eğer buna şimdi müdahale edemezsek, küfür ve argoyu fütursuzca dizi ve film ismi olarak kullanmanın da önünü açmış olacağız.
Bazıları 'ulan' kelimesini dizi ismi yapmakta sakınca görmezken, bazıları ise aynı konuda gerekli duyarlılığı gösteriyor.
İşte örnek: ATV'nin yeni dizisi Diğer Yarım'ın ismi önce Öteki Yarım olarak belirlenmişti.
Ama 'öteki'nin, 'ötekileştirme' anlamı içereceği tehlikesi göz önünde bulundurularak dizinin ismi 'Diğer Yarım' şeklinde değiştirildi.
ATV'nin hassasiyetinin 'bulaşıcı' olmasını temenni ediyorum.
Ulan İstanbul, keçiye Abdurrahman Çelebi muamelesi yapılan şu bomboş yaz ekranında kendisine seyirci bulabilir.
Ama Şebnem Bozoklu ile büyük üstat Zihni Göktay'ın kişisel performansı dışında dizide beni çeken fazla bir şey olmadı.
Bir de bizim hırsızlar, koca şehirde soymak için bula bula yine bizim kaptanın kızını buldular. O kız da yine bula bula şikayette bulunmak için komşu evin komiser oğlunu buluverdi.
Bir de 20 milyonluk mega kent olmakla övünürsün; Utan İstanbul!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA