Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kurtlar Vadisi: Irak' komedi miydi?

'Kurtlar Vadisi: Filistin' filmi için gala düzenlenmeyecekmiş. PANA Film'in gala düzenlememe gerekçesi ise hayli ilginç: "Galalar kutlama amacıyla düzenlenir, bu film ise büyük bir dramı anlatıyor." Galaların özünde bir kutlama havası vardır ama biten bir filmin gururunu paylaşma anlamına gelir bu kutlama. Galaların bir diğer işlevi de sinema ve basın sektöründen insanlara filmi tanıtmasıdır, fısıltı gazetesini harekete geçirir. PANA'nın 'kutlama havası'ndan kastı; galaya Rio Karnavalı'ndan dansçı kızlar getirmek olmasa gerek. PANA'nın mantığından hareket edersek eğer 'Schindler'in Listesi'nin ya da diğer tüm dramatik yapımların da galasının yapılmaması gerekirdi. PANA'dan nasıl böyle komik bir açıklama gelir anlamak mümkün değil. İşkence ve katliamlarla dolu 'Kurtlar Vadisi: Irak' komedi filmi miydi de gala düzenlendi? Mesela "Canımız istemedi, gala düzenlemiyoruz" deseler daha doğru olurdu, çünkü gala düzenlemek zorunda değiller. Gala düzenlenmemesinin gerçek nedeni ne olabilir acaba?

MASRAFTAN MI KAÇTILAR?
Yanan negatifler yüzünden tekrar çekmek zorunda kaldıkları sahnelerin masrafını galadan vazgeçerek mi karşılamak istediler? Ya da "Zaten bizim her çektiğimiz izleniyor. Artık 3 bin kişiye beleşe film izletmekten vazgeçelim" mi dediler? Bu kadar ucuza kaçacaklarını sanmıyorum ama benim tahminlerimin PANA'nın açıklamasından daha gerçekçi olduğu kesin. Sevgili PANA'cılar "Galaya gelmek isteyen çok oluyor, davetiye kalmıyor. Artık insanları kırmak istemiyoruz" da demeyin, bu da inandırıcı değil. Belki de gala düzenlenmeme' sinin altında başka bir neden var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA