Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI

MEHMET BARLAS

"Alın teri"nin yerine "akıl teri" geçerken

İNTERNET GÜNLERİ

İnternet Medyası Derneği (İMD) ve İnternet Kurulu'nun (İK) işbirliği ile gerçekleştirilen "İnternet Günleri"nde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Değişim"i vurgulayan iki sözü, aklımdan hiç çıkmayacak
- Eski zamanların "Alın teri "nin yerine günümüzde "Akıl teri" geçmiştir.
- Klasik eğitimde büyükler küçüklere eğitim verir. Bugünün "Bilişim Çağı" nda ise küçükler büyüklere eğitim vermektedir.
Bilgisayarla, internetle içli dışlı olanlar, bu iki değerlendirmenin ne anlama geldiğini kolayca anlar. Öğrencilerin garajlarda kurdukları yazılım şirketleri, arama motorları şimdi dünyanın en değerli kuruluşları. Hindistan'ın genç beyinleri yılda 50 milyar dolarlık yazılım programları ihraç ediyorlar. İsimleri efsaneleşmiş, çevreleri "evet efendimciler" le dolu yaşlı başlı adamların söyledikleri gerçeklerle uyuşmuyorsa, internet haber sitelerinde bu söylenenlerin ipliği hemen pazara çıkartılıyor. Binlerce gazeteci tonlarca kâğıt harcayarak 24 saat sonrasının gazetelerini hazırlarken, "pijamalı gazeteciler" en taze haberleri o anda milyonlarca okura ulaştırıyor.
Böyle bir çağ bu. Türkiye de bu çağın tam ortasında. Yani Rönesans'ı yakalamaktaki 200 yıllık gecikme söz konusu değil şimdi.
İnternet kullanıcı sayısının şu anda 20 milyon civarında olduğunu belirten Yıldırım, 2013'te internet kullanıcı sayısını 50 milyona, bilgisayar okur-yazarlığını da yüzde 50'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.
Evet "Genç Türkiye" bunları konuşuyor, böyle konuları tartışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.