Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Anneler nerede?

İstanbul içi ve dışından Okur Temsilcisi'ni arayan bazı okurlar, geçen Cumartesi gününün önemli gelişmesi "Cumartesi Anneleri"
300'üncü gösterisinin gazetede neden yer almadığını sordu.
Birkaçının tepkisi ise "niye haberi sakladınız?" mealindeydi.
Haber aslında gazetede hem taşra hem de İstanbul baskılarında yer almıştı.
Ama iç sayfanın arkalarında, dip köşelerden birinde. Öyle bir yerdeydi ki, bazı okurlar habere hiç yer verilmediğini sanmışlardı.
Haberin önemi nereden geliyor? Türkiye'nin karanlık yıllarında, çok da uzak olmayan bir geçmişte "kaybolmuş" çocuklarının başına ne geldiğini, akıbetinin ne olduğunu resmi makamların araştırmasını isteyen anneler, taleplerine yanıt bulamıyorlar. 300'üncü buluşma bu açıdan simgesel bir önem de taşıyor. Bu toplantıya, öldürülen meslektaşımız Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in katılmış olması da simgesel önemini artırıyor.
"Cumartesi anneleri" eylemi, korkmadan konuşmaya başlayan, tabularını yıkıp geçmişiyle yüzleşmeye girişen bir toplumda insan hakları adına verilen mücadelenin sadece bir halkası. Başörtüsüne özgürlük, okullarda barışçı gösteri hakkı, ifade özgürlüğü, seçilmiş hükümet ve parlamentoya karşı anti-demokratik faaliyetlere karşı toplumsal dayanışma, darbecilerin mahkeme önüne çıkartılması, anadilde eğitim vb alanlarda süregiden kıpırdanmaların önemli bir parçası.
Bu açıdan farklı bir değere sahip Cumartesi gösterisi. Ana acısını kamuoyuna duyuran, taleplerde ısrarcı olan bu eylemi fikri takip içinde izleyip güçlü biçimde paylaşmak mesleki açıdan daha doğru.
SABAHgibi demokratik değerlere sahip çıkan bir gazetenin okurları sitem ediyorlarsa haksız değiller.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA