Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Muhtıra gibi mesajlar

Bir dönemin komuta heyeti hesap vermeye hazırlanıyor. Bakın darbe yapmaya soyundukları günlerde, ortamı germek üzere nasıl mesajlar veriyorlardı:
29 Eylül 2003'te Harp Okulları'nın eğitim yılının açılışında yapılan konuşmalar:
Org. Aytaç Yalman: "Demokrasiyi kullanarak, hem demokrasiyi hem Cumhuriyet'i yok etme girişimlerinin ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Silâhlı Kuvvetler'in görevi ve devletin bekası ile AB sürecinin işletilmesi arasında bir tercih sunulmakta, bazı ülkeler ve kuruluşlar, TSK'nın pasifize edilmesi için adeta akıl hocalığı yapmaktadır."
Org. İbrahim Fırtına: "Cumhuriyet'in temel değerlerinden, Atatürk devrim ve ilkelerinden taviz verilemez. Temel vazifemiz Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." Oramiral Özden Örnek: "Cumhuriyet'in laik ve demokratik yapısını tehdit eden köktendinci faaliyetler sürüyor. Deniz Kuvvetlerimiz, irticai ve bölücü faaliyetlere karşı görevini sonuna dek sürdürmeye kararlıdır."

***

Gene aynı günlerde...
Org. Şener Eruygur: "Teokratik bir devlet kurmayı amaçlayan irticai unsurlar, demokrasinin sağladığı imkânlarla Anayasal düzeni yıkma ve şeriat devleti kurma amaçlarından vazgeçmemişlerdir. Jandarma personeli, yurt, özel okul, dernek ve vakıflar gibi kuruluşlardaki irticai faaliyetleri takip etmektedir."
Org. Hurşit Tolon: "Sinsice yürütülen laiklik karşıtı faaliyetleri görmediğimiz, yapılan takiyeyi anlamadığımız sanılmasın."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA