Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Şahin'in teklifi

Herkes tutuklu milletvekillerinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. Ama iktidardan gelen teklif, nedense muhalefet tarafından ciddiye alınmadı. Mehmet Ali Şahin'in tesbiti çok doğru. Mevcut anayasanın 14'üncü maddesi, yenisinde yer almıyor. 83'üncü maddedeki 14'üncü maddeye atıf da kaldırıldığı takdirde, tutuklu milletvekilleri serbest kalabilir. 83'üncü madde, seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla, Anayasa'nın 14'üncü maddesindeki durumları, dokunulmazlık kapsamı dışında bırakıyor.
14'üncü madde zaten kaldırıldığına göre, böyle bir atıfın da kalkması mantıki bir sonuç. Böylece, dokunulmazlık ilkesi otomatik olarak devreye girecek: "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA