Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

En kötü Terminatör!..

YANİ bu digital sinemayı yaratan teknolojiye küfür edesim geliyor.. Eskiden "Film hilesi" dediğimiz görüntü hokkabazlıklarının artık hepsi mümkün ya..
Artık oturup senaryo düşüneceklerine, hangi çarpıcı sahneyi bilgisayar yardımı ile yaratabilirler ona kafa yoruyorlar.. Sonra bu sahneleri arka arkaya ekleyip, film diye piyasaya sürüyorlar..
İlk Terminatörler (1984, 1991, 2003) bir ölçüde meraklı izlediğimiz bir şeyler anlatıyordu.. Film gibi filmlerdi..
Bu dördüncüsü, bir teknoloji şovu, film falan değil.. Yığınla bilgisayarda yaratılmış aksiyon ve de insanın kulaklarını zonklatan bir gürültü..
İnanın, bir Formül 1 yarışını izlemek daha kolay. Orda seyirciye kulak tıkayıcısı dağıtıyorlar çünkü. Burada bütün gürültüyü çekmek zorundasınız, cebinizde bir tutam pamuk yoksa..
Arnie (Yani şu baş belası isim, Arnold Schwarzenegger) Kaliforniya'ya vali olunca, daha doğrusu artık terminatör olamayacak kadar yaşlanınca, dördüncü filmde yok artık.. Küçük bir rolde görünmesi için yapılan teklifi de reddetmiş.. "O zaman adımı afişe yazarsınız, seyirciyi kandırmış oluruz" diyerek..
Ama hele günümüzde, sinema dünyası bir şeyi düşünecek de yapamayacaklar, mümkün mü?.
Filmin çok küçük bir sahnesinde, bir dublörün vücudunu almışlar, üzerine de Arnie'nin eski filmlerinden birinden kellesini kesip yapıştırmış ve işi bitirmişler..
İnsanların yaptığı robotlar, insanların kontrolünden çıkıp dünyaya el koymuş ve hayatta kalabilen insanlar, robotlara karşı bir yeraltı savaşı başlatmışlardı ya.. Direniş kumandanı bu defa Christian Bale..
Kalbi insan, geri kalan kısmı robot, iki arada, bir derede kalmış Marcus rolünde de Sam Worthington durumu idare ediyorlar.. Hikâye içinde kadın oyuncuların etkinliği yok.. Rolleri yok gibi..
Kendileri de..
Böyle filmlere genelde iyi müzik konur.. Bunda o da yok, ya da gürültüden duyamadık..
Özet..
Yani ben karışmam.. Sorumluluk size ait.. Bütün bu dediklerimden sonra "Ben gene giderim" derseniz buyrun..
Çünkü dünya genelinde filmi oylayan 32 bin seyircinin verdiği not ortalaması çok yüksek.. 7.2..
Belki de bende bir şey vardır, neme lazım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA