Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Referandumdan son notlar..

BİZİM Sevgili Utku, muhabirliğe başlamış, haberim yok.. "Niye referandum yazmıyorsun" diyen okurlar var.. Onları da duymuş olmalı.. Benim yanıtım.. İçimiz dışımız referandum oldu. Herkes yazıyor zaten. Bir de ben.. Niye?. Hem inanın bu referandum fazla umurumda da değil. Mesele anayasa olmaktan çıktı, iki partiyi de geçtik, iki liderin gövde gösterisine döndü. Kozlarını seneye seçimde paylaşacaklar nasılsa.. Benim acelem yok.. Beklerim.. Ama Utku havaya girmiş. İnanın hiç bir yerde yazılmayan referandum notları bulmuş, çıkarmış, yollamış.. Bakın bakalım..

***

Türkiye / Özel/ Utku Gürtuna bildiriyor.
- Magandalar Birliği diye daha önce adı hiç duyulmamış bir Sivil Toplum Örgütü yaptıkları yazılı açıklamada "Kadınların 'Hayır' oyları da 'Evet' sayılmalı. Çünkü bir kadın 'Hayır' diyorsa bu 'Evet' demektir" dedi.
- CHP, Başbakan'ın "Evlenmek istemeyen tipler var" şeklindeki açıklamasının, evlenmeyi özendirmek için değil, bu bahaneyle daha fazla insana 'Evet' dedirtmek için yapılmış planlı bir açıklama olduğunun altını çizdi.
- Kemal Kılıçdaroğlu şahit olarak katıldığı bir nikâh töreninde sıra kendisine geldiğinde "Hayır" diyerek nikâhın yarım kalmasına neden oldu. Kılıçdaroğlu "Onca kameranın önünde evet diyemezdim" derken, Tayyip Erdoğan "Sadece evlenmek istemeyen tipler değil evlendirmek istemeyen tipler de var işte böyle" dedi.
- Yapılan bir kamuoyu araştırması Trakya bölgesinde oyların neredeyse tamamının "Evet" şeklinde olacağını ortaya çıkardı. Buna gerekçe olarak da oylamada "Ayır" şeklinde bir pusula olmaması gösterildi.
- Evlenme teklifine "Hayır" cevabı alan genç, kız arkadaşını darbecilikle suçladı. "Necla tüm gelecek planlarıma darbe vurdu." diyen genç âşık güçlükle sakinleştirilebildi.
- Erkan Yolaç'ın meşhur ettiği Evet
- Hayır yarışmasıyla referandum arasındaki farklar konusunda her iki görüşten de yorumlar geldi. Evetçiler, referandumun yarışmadan farkını "Bu kez 'Evet' derseniz kazanacaksınız" diye açıklarken, Hayırcılar "Fark sandıktan 'Evet' çıkarsa görülecek. Çünkü bu durumda yarışmadakinin tersine, İzmir Marşı'yla gelip Mehter Marşı'yla geri gidicez" diye özetlediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA