Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Taksim'de demokrasi resmediliyor!

Çok yazık oldu! Genç arkadaşların Gezi protestoları iyi güzel ama bilmeliler ki sayelerinde İstanbul enfes bir müzik ziyafetini de kaçırdı!
Beyoğlu'ndaki Sainte Pulcheri Lisesi'nin düzenleyeceği Caz Festivali'ne katılmak üzere ilk kez Türkiye'ye gelen Fransızların ünlü müzik grubu BAGAT o şahane müziklerini yapamadan geri döndüler ülkelerine. Çünkü İstanbul'daki bütün organizasyonlar gibi Sainte Pulcheri'nin festivali de iptal oldu. Toplam 25 kişiden oluşan grupla dün Fransa Büyükelçi'si Laurent Bili'nin onurlarına verdiği resepsiyon için Fransız Sarayı'ndaydık. Grup üyeleri müzik yapamamaktan dolayı üzgünlerdi ama bi o kadar da şaşkın. Olayı anlamaya ve çözmeye çalışmaları çok enteresandı.
Bir gün önce okulda mini bir gösteri yapan grup oradan da Gezi'yi gezmeye gitmişler. Önceki durumları bilmediklerinden, biber gazıyla tanışma fırsatı bulamadıklarından yorumları genellikle şu mealdeydi; "Ne güzel!
Karnaval havasında protestolar yapılıyor ülkenizde!"
Valla yalan yok sevindim.
Hem de hiç değilse BAGAT grubu üyelerinin gördükleri kadarıyla Taksim'in, Türkiye'nin bir özgürlükler cenneti olduğunu düşünmelerinden acayip onur duydum!
Keşke en başından beri bugünkü gibi olsaydı da herşey, sadece BAGAT değil, bütün dünya bizi böyle resmetmiş olsaydı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA