HAZIRLANIŞI
Fasülyenin kılçıklarını ayıklayın ve ortadan ikiye bölerek doğrayın. Yıkanmış olan etleri tencereye koyun ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip kaynatmaya bırakın. Kaynarken etin köpüğünü alın. Geceden ıslatılmış olan nohutları da kaynayan ete ilave edip nohut yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra taze fasulyeleri ekleyip pişirmeye bırakın. Diğer tarafta yoğurda yumurta ve sıvı yağı verin ve hep aynı yöne karıştırın. Kaynayan etin suyundan yoğurda azar azar ekleyip aynı yöne karıştırmaya devam edin. Yoğurt kabarmaya başlayınca suyu kaynamaya devam eden ete yavaş yavaş aynı yönde karıştırarak sosu verin. İki dakika daha kontrol ederek kaynatın. Baharatı, tuzu ilave edin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
350 gr dana kuşbası 450 gr taze fasulye 150 gr nohut 3 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay bardağı ayçiçekyağı Tuz ve akbiber
AŞURE
HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken toz şeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su 1/2 su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal
Süsleme için 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi Antep fıstığı Tarçın
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı