Dünyanın en zengin mutfağı olan Türk Mutfağı'nın en güzel lezzetleri Amasya'da bir araya gelecek. 26-31 Mayıs Amasya Çelebi Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan Amasya Gastronomi günlerinde Türkiye'nin en zengin mutfaklarından çıkan en lezzetli yemekler damakları renklendirecek.
Amasya'da Gastronomi Günleri Başlıyor
Amasya'da 26-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Yöresel Ürünler ve Gastronomi Günleri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen lezzetleri ve kültürel zenginlikleri bir araya getiriyor. Etkinlik, Çelebi Kent Meydanı'nda gerçekleşecek.
Her gün farklı bir yörenin mutfağı ve kültürel etkinlikleriyle renklenecek olan program, lezzet tutkunları ve kültür meraklıları için büyük bir fırsat sunuyor. Erzurum, Hatay, Gaziantep ve Karadeniz'in benzersiz tatları, müzik ve eğlenceyle harmanlanarak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.
29 MAYIS ÇARŞAMBA: ERZURUM
Etkinliğin ikinci günü Erzurum'un eşsiz lezzetleri tanıtılacak. Erzurum mutfağının yanı sıra, sanatçılar Yaşar Aytan ve Ömer Akçay'ın sahne alacağı bu özel günde, ziyaretçiler Erzurum'un kültürel ve gastronomik zenginliklerini deneyimleme fırsatı bulacaklar.
30 MAYIS PERŞEMBE: KARADENİZ
Karadeniz mutfağının öne çıkacağı etkinliğin üçüncü gününde, Faik Pala ve Zeynep Birinci'nin müzik performanslarıyla Karadeniz'in coşkulu ve enerjik atmosferi Amasya'ya taşınacak. Hem damakları şenlendiren lezzetler hem de kulakları mest eden ezgilerle unutulmaz bir gün yaşanacak.
31 MAYIS CUMA: GAZİANTEP VE HATAY
Etkinliğin son gününde ise Türkiye'de gastronomi denince akla gelen ilk şehitler olan Gaziantep ve Hatay mutfağının zengin tatları ziyaretçilerle buluşacak. Akşam, Senfoni Sıra Geceleri ile Gaziantep ve Hatay'ın müzik kültürü de sahneye taşınacak. Bu büyüleyici performans, gastronomi tutkunlarına görsel bir şölen sunacak.
Amasya Yöresel Ürünler ve Gastronomi Günleri, hem yerel halkın hem de kenti ziyaret eden turistlerin ilgisini çekerek, Amasya'nın ve Türkiye'nin kültürel ve gastronomik zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor.