Yeşiller başbakan adayı olmak ve ardından da genel seçimlerden sonra bir bakanlık koltuğu kapmak için uğrasan Cem Özdemir, rakiplerini ekarte etmek hedefiyle oyunlara başladı.
Schleswig Holstein Eyaleti Çevre Bakanı Robert Habeck'in son dönemlerde yıldızının parlaması üzerine Özdemir başbakanlık adaylığı yolunda iki rakibinden biri olan Habeck'i bir anda partinin genel baskanlığı için gündeme getirdi.
"İSTEMİYORUM" DEDİ
Özdemir'in bu hamlesi, "Buna oy vermenize gerek yok. Ekim Kasım'da zaten genel baskanlığı ona devredeceğim" mesajı verip, Habeck'e oy vermek isteyenleri etki altına alma çabası olarak değerlendirildi.
Ancak Habeck, "Cem, ben bu görevi istemiyorum" diyerek tepki gösterdi. Habeck, eyalet siyasetinden çekilmek ve federal düzeyde politika yapmak istiyor.
HAYALİ BAKANLIK
Ancak Habeck, sadece başbakan adayı olması durumunda Federal Meclis'e aday olacağını açıkladı. Habeck'in başbakanlık adaylığı yarısını kaybetmesi durumunda partiden kopmaması için çözüm arandığı belirtiliyor. Özdemir'in tek siyasi hedefi ise, bakan olmak. Bunun için de her yolu deniyor. Delegeler arasındaki oylama 13 Ocak'a kadar sürecek. Kazanan aday, 18 Ocak günü açıklanacak.
FRANKFURT