Tatilden okula geçişte çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır?

Okul zili çaldı, hem çocuklar hem de ebeveynler için maraton başladı. Bu sürecin en zorlu kısmı da tatilden okula dönen çocuklarda uyku düzenini sağlamak oluyor. "Uyku, başarının anahtarı" diyen Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Derya Uludüz uykunun önemini anlatıp çok önemli tavsiyelerde bulundu

Giriş Tarihi: 13.9.2019 14:58
Tatilden okula geçişte çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır?

Özellikle yaz aylarında çocuklar geç saatlerde yatmaya ve geç uyanmaya alıştı. Ancak okulun başlamasıyla bu rutin önemli ölçüde değişecek. Çocuklar, sabah erken kalkmaya hemen adapte olamadıkları gibi gece geç saatlerde uykuya dalmaya devam edecekler. Ancak bu geçiş dönemi çoğunlukla hızlı olmuyor ve neredeyse uyku yetersizliği çocuklarda bir alışkanlık haline geliyor.

"Ebeveynler genellikle çocuklarının geceleri bile çok enerjik olduklarını ve uykuları olmadığını iddia ediyor" diyen Nöroloji Ana Bilim Dalı, Nöroloji Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Derya Uludüz "Uykusuzuluğun yetişkinlerdeki etkileri, çocuklarda aynı değildir. Çocuklar ne kadar enerjik ve hiperaktif olurlarsa olsunlar, uykusuzluğu saklarlar hatta uykusuzluk üst limite ulaştığında daha da hareketli olurlar. Ancak buna aldanılmamalı, çocuklar hızlı bir şekilde yeterli uyku alacakları yatma düzenine geçirilmeli" ifadelerini kullandı.

Pembenar

ARKADAŞINA GÖNDER
Tatilden okula geçişte çocuklarda uyku düzeni nasıl sağlanır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA