İstanbul'da midye dolmayı nerede yersiniz? Ya balık lokantalarında meze olarak ya kokoreççilerde ya da sokak satıcılarının tezgâhı başında değil mi? Lezzetine diyecek yoktur da 'Acaba sağlıklı mı?' düşüncesi insanın aklını kemirir durur... Şimdi size İstanbul'da yiyebileceğiniz, İzmir usulü yapılan midyelerden söz edeceğim. Hem de gönül rahatlığıyla! Çünkü İstanbul'da beş şubesi olan Midyesel'in midyeleri İzmir'den geliyor ve her 15 günde bir laboratuarda test ediliyor. Cıva, kurşun gibi metallerin incelemesi yapılıyor ve ancak testten geçen midyelerden dolma yapılıyor. Gıda ithalatı yapan iki ortak, Selçuk Güler ve Yunus Emre Gülegen bulmuşlar bu fikri. Merkezi Kozyatağı'nda bulunan, Mecidiyeköy, Acıbadem, Şaşkınbakkal ve Beşiktaş'ta şubeleri olan Midyesel'in ilginç bir konsepti var. İçeri girdiğinizde sanki bir arkadaşınızın evinin geniş mutfağına girmiş gibi hissediyorsunuz. Selçuk Güler, Almanya'da gördüğü bir konseptten esinlenerek, ev havasında bir ortam yarattıklarını söylüyor. Asıl amaçları AVM'lerde stand açmakken, bunun çok pahalı olduğunu görünce dükkân açmaya karar vermişler. Her şubenin tarzı aynı; logolar, çalışanların giysileri, çalan müzik... Ben Beşiktaş şubesinde yedim. Ortada yüksek, ince ve uzun masalar ve yine yüksek sandalyeler vardı. Masanın üzerinde geniş ve derin metal kaseler içinde midye dolmalar duruyordu. Önümüzde de kabukları koymamız için daha küçük kaseler, yanında limon ve kolonyalı mendil... Midyeler tam İzmir midyesiydi. İzmir'den gelen Mardinli ustalar hazırlıyormuş. İstanbul midyesinden farklı olarak daha küçük, eti çok pirinci az, içinde de sadece tuz ve karabiber vardı. Hani çerez gibi, yedikçe yiyesiniz gelir ya... Tanesi de 50 kuruştu. Ama açıkçası karabiberi bana ve birlikte gittiğim arkadaşıma biraz fazla geldi. Belki o gün fazla kaçmıştı belki de hep böyle yapıyorlardı, bilemedik. Bu yüzden bir kez daha gidip denemeyi tercih ederim doğrusu. Fakat bir de yanında buz gibi bira olsa tam olurdu.
Tel: (0216) 467 80 06