Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan yağış sonrası oluşan selde can kayıplarımız olmuştu. Bu durum sonrasında ise Libya'da yaşanan sel felaketi nasıl ve ne zaman oldu merak ediliyor. Ölü sayısının arttığı ve kaybolanların sayısının her geçen gün artmaya devam ettiği Libya şehrinden kötü haberler gelmeye devam ediyor.
Daniel Kasırgası rotasını Libya'ya çevirmesi sonucu büyük bir felaket yaşandı. Yaşanan felaket sonrası şehirde ölü sayısı ve kaybolanların sayısı arttı. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildiriliyor. Son durum ise şöyle;
Ülkede uluslararası tanınırlığı olmayan Bingazi merkezli yönetimin sağlık bakanlığı, can kaybının bugün itibarıyla 3 bini aştığını açıkladı. Şimdiye kadar birkaç yüz kurbanın cesedine ulaşılabildi.
Libya'daki sel felaketinde kaybolan kişi sayısı 10.000'e ulaştı.