Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında şiddetli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş dahil olmak üzere Adıyaman, Hatay, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler gerekli şartları taşımaları halinde mazerete bağlı tayin hakkını kullanabilecek. Detayları öğrenmek isteyenler öğretmenlerin mazerete bağlı tayin başvuruları ne zaman, şartları nelerdir? şeklindeki araştırmalarına devam ediyor.
Öğretmen mazerete bağlı tayin başvuru tarihleri ve başvuru şartları detayları şöyle;
Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen illerde yapan öğretmenlerden 3 yıllık çalışma süresini dolduranların, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceğini duyurdu.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapan ve 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı.
Duyuruya göre, söz konusu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.