Teknoloji geliştikçe daha fazla imkan sunuyor ve kabul ettiğimiz birçok bilgi değişebiliyor. Uzay bunun en büyük örneklerinden biri. Kısa süre önce yine böyle bir durum gerçekleşti ve Dünya'nın sandığımızdan farklı bir konumda ve hızda olduğunu öğrendik.
Japon radyo astronomi projesi VERA, interferometri adı verilen bir teknik kullanarak Japonya'daki teleskoplardan veriler topladı.
Bu veriler, Samanyolu'nun şimdiye kadarki en doğru haritasını oluşturmak için diğer projelerden elde edilen veriler ile birleştirildi ve sonucunda Dünya'nın Samanyolu'nun merkezine sandığımızdan daha yakın olduğu keşfedildi.
Hepsi bu kadar da değil, VERA tarafından oluşturulan modele göre Dünya, sandığımızdan daha hızlı hareket ediyor. Eski modeller, Dünya'nın Samanyolu'ndaki hızının saniyede 220 kilometre olduğunu ifade ederken; VERA'nın yeni modeline göre bu hız saniyede 227 kilometre. Kozmik ölçekte büyük bir fark olduğunu söyleyemesek de hızın bu denli hassas bir şekilde ölçülebiliyor olması etkileyici.