Son dakika görüntüleri dünyayı ayağa kaldırdı. Latin Amerika ülkeleri arasında en yüksek cinayet oranına sahip El Salvador'daki bir hapishanede çekilen ve ajanslar tarafından servis edilen bu fotoğraflar tam anlamıyla herkesi şoke etti.
Bu kareler Orta Amerika ülkesi El Salvador'un başkenti San Salvador'un kuzeybatısında bulunan Izalco Hapishanesi'nde çekildi.
Devlet Başkanı Bukele, polisin cinayetleri soruştururken 'maksimum acil durum' önlemlerini uygulandığını da sözlerine ekledi.
Bukele geçen yıl Haziran ayında göreve başladığından bu yana, ülkede işlenen en yüksek tek günlük cinayet sayısı oldu.
Bukele, Twitter'da paylaştığı mesajda şöyle yazdı: "Dış dünya ile temasa izin yok. Mağazalar kapalı kalacak ve tüm aktiviteler bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacaktır. Çete liderleri hücre hapsine girecek."
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi raporuna dayandırılan haberlerde, Orta Amerika ülkesi El Salvador'un 100 binde 62'lik cinayet oranı ile Latin Amerika'da en fazla cinayet işlenen ülke olduğu belirtilmişti.
El Salvador'un arkasında 100 binde 57'lik oranla yer alan Venezuela ise cinayet oranlarında Latin Amerika'da ikinci, Güney Amerika'da birinci olmuştu.