Ne yazık ki Koronavirüs nedeniyle can kayıpları ve vaka sayıları sürekli artıyor. Dünyadaki corona virüs vaka sayısı 3 milyona dayandı.
Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 206 bini geçmiş durumda. Ülkelere diz çöktüren corona virüs nedeniyle bazı ülkeler çareyi toplu mezarlar kazmakta buldu.
Can kaybının önüne geçemeyen ülkelerden gelen görüntüler, tüyler ürpertecek cinsten. Dün bu fotoğraflara yenileri eklendi. Antara Haber Ajansı tarafından çekilen görüntüler, Endonezya'da da durumun iç açıcı olmadığını gösterdi.
Geçen hafta Brezilya'nın toplu mezarlarının görüntüleri, Reuters haber ajansı tarafından servis edilmişti.
Ülkedeki kayıplar nedeniyle toplu mezar kazmak zorunda olan bir başka ülke de Endonezya. Antara Haber Ajansı tarafından görüntülenen bu toplu mezar, başkent Cakarta'da kazıldı.
26 Nisan Pazar günü fotoğraflanan bu kare, Endonezya hükümeti tarafından sağlanan mezar kompleksinde belediye çalışanlarının, havadan fotoğrafı.
Salgına kurban verdiği kişileri bu şekilde toprağa veren ülkede, 8 binden fazla corona virüs vakası bulunuyor. Endonezya, ayrıca en fazla corona virüs vakasına sahip Güneydoğu Asya'daki Singapur'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.
Ülkede corona virüs salgını nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı başkent Cakarta'da mezarlık işçileri işe yetişemediklerinden şikayet ediyor.
Durmaksızın mezar kazdıklarını anlatan mezarlık işçileri, işlerinin artık çok yorucu bir hale geldiğini çünkü ara vermeye bile vakitleri olmadan her gün gelen onlarca ceset için mezar kazmaaya yetişmeye çalıştıklarını söylüyorlar.
63 binden fazla vakası bulunan Brezilya, her ne kadar Devlet Başkanı Jair Bolsonaro kabul etmek istemese de corona virüs nedeniyle zor zamanlar geçiriyor.
Yeni tip corona virüs salgınından en çok etkilenen Latin Amerika ülkelerinden Brezilya'da, Amazonas eyaletinden gelen fotoğraflar, toplu mezarlar kazılmaya başlandığını gözler önüne sermişti.
Ancak Brezilya'nın en büyük eyaleti olan Amazonas'ın en büyük şehri Manaus'tan gelen işaretler, Amazon havzasında corona virüs salgınının ağır sonuçlara yol açtığını gösteriyor.
Brezilya basınında çıkan haberlere göre, ülkenin Amazonas eyaletinin başkenti Manaos'ta ölü sayısının hızla artması nedeniyle Kovid-19 yüzünden hayatını kaybedenler için toplu mezarlar kazılması kararı alındı.
Manaos Belediyesinden yapılan açıklamada, Taruma Mahallesi'ndeki Nossa Senhora Aparecida Mezarlığı'nda, cenazelerin yan yana gömüldüğü "siper" adı verilen toplu mezarların kazılmaya başlandığı duyuruldu.
Belediye Başkanı Arthur Virgilio Neto, bölgede durumun kritik olduğunu ve yerel sağlık sisteminin bunalmış olduğunu kaydetti. Yetkililer, salgın öncesi mezarlıkta günde yaklaşık 30 cenazenin gömüldüğü belirtilirken salgın sonrası bu sayının 100'ü geçtiğini ifade etti.
Corona virüsü umursamayan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, geçtiğimiz günlerde de Covid-19 önlemlerine karşı düzenlenen bir protestoya katılmıştı. Bolsonaro ayrıca, Brezilyalılara "evde kal" uyarısında bulunan Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta'yı da görevden almıştı.