A VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER KANSEROJEN MADDELERİN ETKİSİNİ AZALTIR
A vitamini kaynakları içerdiği karotenoidler ile kansere karşı koruyucu etki gösterir. Vücutta oluşan kanserojen maddelerin etkisini azaltarak vücudu korur. Göz ve beyin içinde faydalı pek çok vitamin içeren havuç, içerdiği karotenoidler ile kansere karşı koruyucudur. Her gün çiğ şekilde ya da salatalarda havuç tüketmek faydalıdır.
A vitamini kaynağı brokoli de kolon, meme ve akciğer gibi pek çok kanser türüne karşı koruyucudur. Obezite ve pek çok kronik hastalık için etkili olan brokoli, yüksek antioksidan ve omega 3 içeriği ile kansere karşı savaşta da oldukça etkilidir.
C VİTAMİNİ, VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIR KANSERE KARŞI KORUR
Sanıldığının aksine C vitamini sadece grip, nezle gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaz. Vücut direncini artırmak için sıklıkla kullanılan C vitamininin birçok çalışmada kansere karşı koruyucu etkisi de gösterilmiştir. Antioksidan etkisi ile sağlıklı yaşamda önemli bir role sahiptir.
C vitamini düzeyini arttırmak için tüketilmesi gereken besinlerin başında maydanoz ve yeşil biber gelir. Özellikle yüksek oranda C vitamini içeren maydanoz vücutta oluşan serbest radikallerle savaşta oldukça başarılıdır. Aynı zamanda vücuttan fazla suyun atılmasına da yardımcı olur. C vitamini oranı yüksek olan yeşil biberin de her gün kahvaltı ve salatalarla tüketilmesi önerilir.
KANSERDEN KORUYAN 9 MUCİZE YİYECEK
Düzenli bir şekilde bu gıdaları tüketerek kanser hastalığına karşı bağışıklık güçlendirebilir, kanser hücrelerini öldürebilirsiniz! İşte elimizin altındaki deva yiyecekler...
AHUDUDU
Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler. Vücuda dinçlik verir. Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır. Romatizma, nıkris, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır. İdrar söktürücü özelliğiyle kabızlığı giderir.
Olgunlaşmış, taze ahududu bol miktarda A vitamini barındırır ve çok faydalıdır. Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.