32 yaşındaki Amy Francis-Smith, 2015 yılında aniden normalde sevdiği yiyeceklere (ve çoğu insanın fark etmediği günlük kokulara) karşı şiddetli alerjik reaksiyonlardan muzdarip olduğunu fark etti.
İngiltere'de yaşayan mimar, "En az altı ay boyunca yalnızca sığır eti, armut, kabak ve pirinç yiyebildiğim için yetersiz besleniyordum" diye anlattı.
"Ne zaman karnım acıksa yiyeceğim şeye alerjim olup olmayacağı tamamen şans meselesiydi, bu nedenle deneyip gözlemledim."
"Alerji kliniklerine yönlendirildim ama bana alerjim olmadığı ve bunu uydurduğum söylendi" diyor.
"Acil servis personeli kasıtlı olarak kendimi zehirlediğimi veya akıl sağlığımda bir sorun olduğunu düşündü. Ama bir şey yersem hastaneye kaldırılırdım, yani bu gerçekti" dedi.
Alerji atakları ortaya çıkmaya devam etti; bir noktada bunları 50 gündür yaşıyordu. Londra'daki okulu bıraktı ve ailesinin yanına taşındı.
"Mast hücreleri vücudunuzun her yerinde; benimkiler her ne sebeple olursa olsun aktive olmuş durumda. Şişmeye, kızarıklığa ve nefes alma sorunlarına neden olan kimyasallar salgılıyor. Bu da, her bir organı etkilediği anlamına geliyordu" diye açıkladı.
"Karaciğerim çalışmıyordu; dalağım, mesanem mahvolmuştu. Kalp sorunlarım vardı, saçlarım dökülüyordu, dişlerim olması gerekenden daha hızlı aşınıyordu. Ayaklarım ve ellerimde nöropati vardı."