En faydalı tohumlardan biri olan çörek otu tohumu, genellikle öğütülerek tüketiliyor. Çörek otu, öğütülmüş halde uzun süre bekletildiğinde içerisindeki faydalı bileşenler uçabiliyor. Bu nedenle çörek otundan üst düzeyde faydalanmak için çiğneyerek tüketmek gerekiyor. Mide hassasiyeti olanların ise mutlaka toz halinde tüketmesi gerekiyor.
Çörek otu, yağ şeklinde de tüketilebiliyor.Ekmek, poğaça ve kek hamuru işlerinde de kullanılabiliyor.
Çörek otunun faydalarından yararlanmak için günde 1 çay kaşığı tohum veya yağ şeklinde tüketmek gerekiyor. Çörek otu oldukça etkili bir besin olduğu için kronik hastalığı olanların, hassasiyeti olanların ve hamilelerin tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmaları gerekiyor.
Yemek öncesi tüketilen çörek otu, sindirim sistemini düzenliyor ayrıca kabızlık problemini ortadan kaldırıyor.
Çörek otu, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor aynı zamanda kolesterolü düşürüyor.
Çörek otu tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
Çörek otu, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, çörek otu tüketmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.
Çörek otu bazı durumlarda kanı sulandırabilir ve pıhtılaşmayı yavaşlatabilir. Kan sulandırıcı ilaç kullananların çörek otu tohumu veya yağını tüketmeden önce uzmanına danışması gerekir.
Çörek otu, alerjik reaksiyona sebep olabileceği için alerjisi olanların tüketmemesi gerekiyor.