En faydalı tohumlardan biri olan çörek otu tohumu, genellikle öğütülerek tüketiliyor. Çörek otu, öğütülmüş halde uzun süre bekletildiğinde içerisindeki faydalı bileşenler uçabiliyor. Bu nedenle çörek otundan üst düzeyde faydalanmak için çiğneyerek tüketmek gerekiyor. Mide hassasiyeti olanların ise mutlaka toz halinde tüketmesi gerekiyor.
Çörek otu, yağ şeklinde de tüketilebiliyor.Ekmek, poğaça ve kek hamuru işlerinde de kullanılabiliyor.
Çörek otu, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor aynı zamanda kolesterolü düşürüyor.
Çörek otu tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
Çörek otu, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, çörek otu tüketmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.