FIRINDA YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Yoğurt yapmak için mayalı sütü, isteğe göre fırın kabına veya sıcağa dayanıklı bir kavanoza koyun. Fırınınızı 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika kadar ısınmaya bırakın. Sonra ağzı açık olan kapları fırına yerleştirin. 5-6 saat sütünüzü mayalanmaya bırakın
Mayaladığınız yoğurdun kapağını sıkıca kapatın. Hatta kapatmadan önce kapağın altını peçete ile sıkıştırarak kapağını kapatabilirsiniz. Son olarak buzdolabına yerleştirmeyin unutmayın!
ÇÖMLEK KAPLARDA MAYALAMA YÖNTEMİ
Tencere veya büyük kaplar dışında, yoğurt mayalama işlemini çömlek kaplarda da yapabilirsiniz. Kaynayan süt biraz ılıdıktan sonra, yoğurt mayasını bir kapta süt ile karıştırma işlemi yaparak, çömlek tabağa bu karışımı aktarın.
Ardından çömleklerin ağzını havlu bez ile kapatın. Tencere ve kavanoz dışında, çömlek mayalama yöntemini de mutlaka deneyin. Lezzetine inanamayacaksınız…
TEREYAĞI İLE YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Bu yöntemde mayamız tereyağı olacak… Bir kabın içine, kaynatıp ılıttığınız sütten birkaç kaşık alarak, tereyağı ile farklı bir kapta karıştırmanız gerekiyor (Bir litre sütre, 2 tatlı kaşığı tereyağı kullanmalısınız). Ardından bu karışımı sütü hangi kapta mayalayacaksanız ona boşaltın. Sonra kapağını kapatıp 5-6 saatte 10-15 dakika kapağını açarak kıvam aldıktan sonra, yoğurdunuzu sarabilirsiniz.
YOĞURDUN SAĞLIĞA OLAN YARARLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?
Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biri oluyor. Özellikle kemik gelişiminde önemli rol oynayan bu ürün, gaz, ishal ve şişkinliği gidermeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda ise kilo vermeyi hızlandırdığı tespit edildi.