9 - KURU FASULYE / TÜRKİYE
Bu geleneksel lezzet, hemen hemen her evde ve lokantada temel gıdalardan biri. Türkiye'nin bu lezzeti, dünyanın da binlerce sebze yemeği arasından "en iyisi" olarak öne çıkıyor. Kuru fasulye, önce ıslatılıp daha sonra sotelenmiş doğranmış soğan, yeşil biber, domates ve salça (domates salçası) ile birlikte pişiriliyor.
Yemek aynı zamanda etli kuru fasulye olarak bilinen bir çeşitte et (tipik olarak kuzu eti) ile de zenginleştirilebilir. Ayrıca sucuk veya pastırmayla da zenginleştirilebilen bu yemek, baklagillerin en lezzetli hallerinden biri.
8 - CHANA MASALA / HİNDİSTAN
Kuzey Hindistan'a özgü bir spesiyalite olan chana masala, genellikle atıştırmalık, ana yemek veya kahvaltı olarak tüketilen keskin bir nohut körisidir. Hindistan'daki en popüler vejetaryen yemeği ve genellikle iş yerinde, okul kantinlerinde veya Hindistan ve Pakistan'daki törenlerde ve şenliklerde sıklıkla tüketiliyor.
Nohut, baharat ve otlardan oluşan bir kombinasyonla kaynatılır, genellikle pirinç veya roti veya naan gibi Hint gözlemeleriyle servis edilir, ardından bir parça yoğurt veya ekşi krema ile süslenebilir. Chana masala'nın popülaritesinden dolayı, yemeğin nohut ve patatesle yapılan aloo chole adı verilen Pakistan versiyonu gibi bölgesel versiyonları da vardır.