Bazen çorbaları, bazen fırın yemekleri veya tencerede eşsiz bir kıymalı tarifi… Karnabahar birbirinden farklı tarifle mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alıyor. Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor. İşte vücudunuzu yenileyecek o faydalar…
ANTİOKSİDAN DEPOSU
İçeriğindeki "sülforafan" adı verilen bitki bileşiği kalbinizi büyük oranda korumaya sağlayan bu sebze, aynı zamanda bu bileşik ile antioksidan etkisi gösterir.
Kalp hastalıklarının oluşumunda en büyük sebeplerden biri olan "oksidatif stresin" neden olan iltihaplanmaya karşı kendinizi korumaya sağlar. Böylece kan basıncını dengeler, ateroskleroza karşı koruma sağlar.
SÜLFORAFAN AÇISINDAN EN ZENGİN BESİNLERDEN BİRİ
Brokoli ve lahananın dışında karnabahar da sülforafan içeriği ile öne çıkıyor. Bu bileşik, kanser riskini azaltmak da dahil olmak üzere sağlık açısından birçok faydaya sahiptir.
Bu bileşik, hücreleri DNA hasarından korumanın yanı sıra kanserojenleri etkisiz hale getirmeyi sağlar ve bu sayede kansere karşı en iyi savunma gücünü oluşturur.
HORMONAL DENGEYİ DESTEKLER
Karnabahar, bitki östrojeni gibi davranan ve östrojen seviyelerini düzenleyerek hormonların dengelenmesine yardımcı olabilen, indol-3-karbinol (I3C) adı verilen bir bitki bileşiğine sahiptir.