Kahvaltıda tüketilen işlenmiş gıdaların genellikle sağlıksız olduğu düşünülür ve obeziteyle ilişkilendirilir. Ancak yapılan yeni bir çalışma bu gıdaları tüketmenin kanserle de bağlantılı olduğunu öne sürmekte.
Ultra işlenmiş gıdalarla ilgili olarak yapılan araştırmada on yıldan daha uzun süre boyunca, yaklaşık olarak yarım milyon kişinin beslenme ve yaşam biçimi incelendi.
Yapılan analizlere göre; daha fazla ultra işlenmiş gıda tüketen kişilerde yemek borusu da dahil, üst solunum yolu kanserine yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğu sonucunda ulaşıldı.
Uzun süredir ultra işlenmiş gıdalar ve obezite arasında bağ olduğu düşünülmekte. Bu durum da pek çok kanser türüne yakalanma riskinin artmasına neden olabilir.