Yulafın aslında bir "at yemi" olduğunu söyleyen Karatay, bu besinin yoğun gluten içermesi sebebiyle metabolizma üzerinde zararlı etkileri olduğu konusunda da uyarılarda bulundu.
Eğer gluten tüketilecekse, bulgurun sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabileceğini, evde yapılan çiğ köftenin ise hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olduğunu söyledi.
Gluteni fazla tüketmenin zararlarına vurgu yapan Prof. Dr. Canan Karatay, 20 farklı hastalığa sebep olduğunu belirtiyor.
Otizm, diyabet ve hatta kanser gibi hastalıklara neden olabilen glutenin yoğun tüketimine karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
Bunlar; ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı,kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde entolarans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığıdır" diye konuştu