Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün Olağan Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.
İşte Başkan Çebi'nin açıklamaları:
"BEN GELDİĞİMDE..."
Ben geldiğimde borcumuz 3.3 milyardı. Şu anda 4.5 değil 3.9 milyar TL arkadaşlar. Gelirimiz 600-700 milyon, sadece faiz giderimiz 600-700 milyon. Biz şu ana kadar çok fazla sorun çözdük.
"BU TÜZÜK BİZE HİTAP ETMİYOR"
Tüzüğümüzü yenilemek lazım. Bu tüzük bize hitap etmiyor. Sağlıklı olması için bir çalıştay ya da bir askı süresi tüzüğe koyalım. Tüzükte bundan sonra değişiklik olacaksa askında kalsın.
"ALTINI BEN OYMADIM"
Sergen Yalçın'ın altını ben oymadım, niye oyacağım ki! Kim kupayı almak istemez ki!
"2 KEZ İSTİFA ETMEK İSTEDİ"
Sergen Yalçın'ın istediği transferlerin birçoğunu yaptık. Hocamız da memnundu. 2 kez Beşiktaş'ı düşündüğü için bırakmak istediğini söyledi. İki kez önledim artık üçüncü de kabul etmek istedim.
"MAAŞLARINI VE PRİMLERİNİ TIKIR TIKIR ÖDEDİM"
Sergen hocam başarılı olsun diye futbolcuların maaşlarını ve primlerini tıkır tıkır ödedim. Bu koca koca yalanları bırakacaklar. Bunu seçim var diye yaptıklarını biliyorum.
Sergen Hoca ile 1.5 ay içinde defalarca konuştuk. Emre Kocadağ'ı gönderdim. 'Hocam şöyle söylüyor, biz böyle söyledik' dediniz mi bana, dediniz. Yalan değil, bunlar doğru! 1,5 ay hocayla görüşmemişiz biz. Böyle bir şey olabilir mi, o bizim kıymetlimiz!
HAKEM SÖZLERİ
Hakemlerle ilgili gereğini yapıyorum. Gidiyorum, bağırıyorum, çağrıyorum. Beyler cinayet işleyemem. Nedir ya sürekli olarak hakem, hakem hakem..
"FİKRET ORMAN İLE PROBLEMİ BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN ÇÖZMEYECEĞİMİ İFADE ETTİM"
Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Fikret Orman ile aralarında geçen konuyla ilgili konuşan Çebi, "İstinaf bir yargılama sürecidir. Ben şahsım adına Fikret Orman ile olan problemlerimi biliyorsunuz.
Bunu ben Beşiktaş üzerinden çözmeyeceğimi ifade ettim. Kendisiyle olan bu sorunlar nedeniyle kendisinin zarar görmesini isteyebileceğim bir hukuksuzluk içinde olmak istemiyorum. Yargılama doğru yapılmışsa istinafa gitmenin olumsuz bir şeyi olmaz. Burada alınan karar bence de doğrudur.
O kararın istinaf tarafından onanacağını düşünüyorum. Benim böyle bir duruma kendisiyle hesaplaşmayı buradan görüyor gibi gözükmesini istemiyorum. Söz veriyorum, geçen hafta düğmeye bastım. Bu ibranın olmamasına sebebiyet veren bütçe aşımındaki konuyu inceleteceğime, tespit edeceğime ve bunu hukuk önünde de gerekli kişiler önünde yaptıracağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.