A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda bugün Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonada F Grubu'ndan ikinci olarak çıkan Türkiye, Avusturya'yı da geçerek çeyrek finale adını yazdırmayı hedefliyor.
Leipzig şehrinde aynı adı taşıyan stadyumdaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den yayınlanacak. Karşılaşmada Portekiz'den hakem Artur Soares Dias düdük çalacak.
Almanya'da tek hedef galibiyet! A Milli Takım, bugün sahne alıyor!
TURU GEÇEN 6 TEMMUZ'DA BERLİN'E GİDİYOR
Geçtiğimiz mart ayında oynanan hazırlık maçında 6-1 kaybettiğimiz rakibi devirerek turnuvada hem yoluna devam etmeyi hem de bir anlamda rövanşı almayı isteyen Ay- Yıldızlı oyuncular, hafta içinde düzenlenen basın toplantılarında bunu önemle vurgulamıştı.
Avusturya'nın başında Gegenpressing'in (Kontra pres) geliştiricilerinden kabul edilen Alman teknik adam Rangnick bulunuyor. Rakiplerine acımasızca baskı yapan ve gücünü takım içi arkadaşlıktan alan bir takım.
'Modern Alman futbolunun vaftiz babası' denilen 65 yaşındaki çalıştırıcı, asıl çıkışını Red Bull çatısı altında gösterdi. 2012'de RB Salzburg ve RB Leipzig'in futbol direktörlüğünde inşa ettiği felsefelerle oyuncuları pes etmeyen bir kimliğe büründürdü.
2022'de geldiği Avusturya'nın son 2 yıldaki gelişiminin temelinde 4 oyuncu var: Marcel Sabitzer, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer ve Nicolas Seiwald. Bu isimlerin ortak özelliği ise Rangnick ile Salzburg, Leipzig ya da her ikisinde de birlikte çalışması.
Rangnick, 2 yıldır emek verdiği Avusturya Milli Takımı'na ihanet olacağını düşündüğü için bu yaz Bayern Münih'in yüksek maaşlı menajerlik teklifini geri çevirdi.
"ÖÇ ALMA DUYGUSU DOĞRI DÜŞÜNMEMİZİ ENGELLER"
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "İlk mesele bence duyguların bizi engellemesine izin vermemek. Öç alma duygusuna kapılmak doğru düşünmemizi engeller" dedi.
"TÜR OYUNCULARIN GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Avusturya'da teknik direktör Ralf Rangnick, iddialı konuştu. İşlerinin kolay olmadığını belirten Alman çalıştırıcı, "Türk oyuncuların son derece güçlü olduğunu biliyorum. Onlar da yeni çözümler üretmeye çalışacaklar. Geçmişteki hazırlık maçı, bu karşılaşmada belirleyici olmayacak. Tamamen farklı bir müsabaka olacak. Güçlü taraflarımızı sahaya yansıtmak istiyoruz. Türkiye'nin maçlarını izledik. Oyunlarına her zaman tutkularını dahil ettiklerini biliyoruz. Tüm enerjimizi sahaya yansıtmak zorunda olduğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.