Son dakika haberleri… Süper Lig'de futbol heyecanı tam gaz devam ediyor. 15. hafta maçlarının ardından ligde flaş gelişmeler yaşanıyor.
Sezon başında kadrosunu Icardi, Zaha, Ziyech, Sanchez ve Tete gibi yıldız isimlerle güçlendiren Galatasaray, bir kez daha şampiyonluk peşinde.
Geçtiğimiz yıl Okan Buruk yönetiminde yaşanan tarihi şampiyonluğun ardından üst üste ikinci kez ligi kazanmayı hedefleyen Aslan, 15. haftanın sonunda 40 puanda bulunuyor.
Ezeli rakibi Fenerbahçe ile kıyasıya bir rekabet içerisinde yer alan sarı-kırmızılı ekip, ligde son olarak Adana Demirspor'u görkemli bir oyunla 3-1 mağlup etti.
ZİRVEDE FENERBAHÇE VAR
Geçtiğimiz sezon Jorge Jesus yönetiminde hayal kırıklığı yaşayarak şampiyonluğu kaptıran Fenerbahçe, bu sezon damga vuran bir performans sergiliyor.
Yaz transfer döneminde Dzeko, Tadic, Fred, Djiku, Becao ve Szymanski gibi yıldızları kadrosuna ekleyen Kanarya, son yılların en iddialı kadrosunu kurdu.
İsmail Kartal yönetiminde sezona fırtına gibi başlayan sarı-lacivertliler, 15. hafta oynanan Beşiktaş derbisinde rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etti.
Bu skorla birlikte Beşiktaş'ın yeni stadında rakibini ilk kez mağlup eden Fenerbahçe, ligin zirvesine 40 puanla demir atmış durumda.
Galatasaray ile büyük bir şampiyonluk rekabeti yaşayan Fenerbahçe, son yıllardaki hasretini de bu sezon dindirmek istiyor.
SÜPER LİG TARİHİNDE BİR İLK
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen kıyasıya şampiyonluk yarışında 15. hafta maçlarının ardından puan tablosu da şekillendi.
Rakipleriyle aradaki farkı giderek açan iki ezeli rakip, Süper Lig tarihinde daha önce görülmemiş bir görüntüye imza attı.
Süper Lig tarihinde iki takımın; ligin ilk bölümünde diğer grupla farkı bu denli açtığı bir sezon bulunmuyor.
Henüz 15. haftada 40'ar puanlı Fenerbahçe ve Galatasaray'ı 29 puanlı Kayserispor ve 26 puanlı Beşiktaş takip ediyor.
Dikkat çekici bir istatistik de averaj rakamlarında göze çarpıyor. Fenerbahçe 29, Galatasaray 22 averajla kazanılan maçlarda fark yaratmaya devam ederken ligin diğer takımları çift haneli rakamlara ulaşamadı.