Bilim dünyasında bugüne kadar kuşsal ve kuşsal olmayan dinozorlar arasında yumurtadan çıkma süresi bağlamında fark olmadığı görüşü hakimken, yeni yayınlanan bir araştırma bununla zıt bulgular ortaya koydu.
Dinozorların soyundan gelen kuşların hayatta kalma nedeninin, civcivlerin yumurtalarından hızlı bir şekilde çıkmasının olabileceği düşünülüyor.
ABD'li araştırmacılar, soyu tükenmiş olan 'kuşsal olmayan' dinozorların yumurtada gelişmelerinin sanılandan daha uzun sürdüğünü belirledi.
Araştırmacılar, tahminen 76 milyon yıl önce yaşamış iki kuşsal olmayan dinozorun diş fosilini inceledi. Analiz sürecinde von Ebner çizgileri adı verilen bir yaş belirleme yöntemi kullanıldı.
Araştırma sonucunda, bu iki bebek dinozorun kuşlardan ziyade sürüngenlere benzer bir süre zarfında büyüdüğü sonucuna ulaşıldı.