Meyve yemeye dair uzun zamandır tartışılan konulardan biri; günün hangi öğününde yenmesinin doğru olduğu ile ilgili. Özellikle içeriğindeki fruktoz adı verilen meyve şekerinin gün içerisinde yanabilmesi için erken saatlerde veya öğle ara öğünlerinde tüketilmesi öneriliyor. Fakat bazı meyveler var ki; faydalarından en üst düzeyde yararlanabilmek için aç karnına yenmesi gerekiyor. İşte o meyveler…
Bazı meyveleri aç karnına tüketmek, vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir kahvaltı yapmanın yanı sıra güne zinde başlamanızı da sağlayabilir. İşte genellikle aç karnına yemenizin tavsiye edildiği o meyveler…
MUZ
Muz kolayca sindirilebilir ve doğal şekerleri nedeniyle hızlı bir enerji artışı sağlar. Ayrıca kalp sağlığına faydalı olan potasyum da içerir.
KARPUZ
Yüksek su içeriğiyle karpuz su ihtiyacının bir kısmını giderebilir ve sabahları metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca likopen gibi antioksidanlar da içerir.
PORTAKAL
Portakal zengin bir C vitamini ve lif kaynağıdır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve sindirime yardımcı olabilirler.
ELMA
Elmalar yüksek oranda lif içerir; bu da kan şekeri düzeylerini düzenlemeye ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olabilir. Elmalardaki doğal şekerler sürekli bir enerji salınımı sağlar.
Gıdalara verilen bireysel tepkilerin farklılık gösterebileceğini ve vücudunuzun tepkisine dikkat etmenin çok önemli olduğunu unutmayın.