Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi Amirliği Trafik Büro ekipleri Pazar günü İstiklal Mahallesi İsmail Hakkı Özgen Caddesinde trafik denetiminde bulundu.
Plaka, ehliyet, ruhsat ve tescil işlemlerinin dışında kalan normal bisikletiyle seyir halinde olan M.Ş. adlı kişi, trafik polisi tarafından durduruldu.
Alkolmetreyi üflemesi istenilen M.Ş.de 0,23 promil alkol tespit edildi. Kendisine "Otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak suçundan" 6 bin 439 TL idari para cezası kesildi.
Karayolları Trafik Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanan bisiklet sürücüsü M.Ş. kendisine uygulanan cezaya şaşırken, yakın çevresine bir şişe hafif alkollü içki kullandığını, bisikletiyle eve giderken trafik memuru tarafından durdurularak alkolmetre üfletildiğini, 0,20 olan alkol alt limitini 0,23'le ihlal ettiği için cezai işleme maruz kaldığını ifade ettiği öğrenildi.
Evli ve üç çocuk babası olan M.Ş.'nin ekonomik durumunun iyi olmadığı, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfından maddi destek aldıkları, kendisine tebliğ edilen 6 bin 439 TL idari para cezasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, alkollü sürüşün sadece motorlu araçlar için değil, trafik güvenliğini tehlikeye atan her araç için risk taşıdığını belirtti.
Şarköy'de ilk kez bir bisiklete alkollü kullanıldığı için cezai işlem yapıldığının öğrenilmesi vatandaşlar tarafından çeşitli esprilere konu oldu. "Devletin paraya ihtiyacı var, yolda yürürken de her an cezai işleme tabi oluruz" "Aman bisikletle hız yapmayın, hız sınırını aşmaktan ceza yiyebilirsiniz" "Bisiklete fazla yolcu almayın" "Bisikleti kasksız kullanıyoruz ceza yermiyiz" "Bisiklet kullanırken müzik sesini fazla açmayın" "İlerde kontrol var, bisikletinizle geçmeyiniz"