Bir beyaz eşya uzmanı, dondurucuya asla koymamanız gereken besinler konusunda uyarıda bulundu. Hepimizin sıklıkla yaptığı hatalardan bazıları, dondurucuya hemen her besinin girebileceği yanılgısına neden olabiliyor.
İlk olarak uzmanlar, konserve yiyecekleri "kendi kutularında" dondurucuya koymamanız gerektiği konusunda önemli uyarıyor. Konservelerin içerisindeki ürünler donup genişlemeye başladıkta kutuların patlamasına neden olabilir.
İnsanlardan cam kapları dondurucuya koyarken dikkatli olmaları isteniyor. Sıcaklık değişimlerinin neden olduğu genleşme ve büzülme, cam kapların çatlamasına veya parçalanmasına neden olabilir.
Yiyecekleri camda dondurmanız gerekiyorsa, uzmanlar, "dondurucuya dayanıklı cam kaplar" kullanmanızı tavsiye ettiler. Bu kaplar, genleşmeye dayanıklı olarak üretilirler.