İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden Eğitmen Şef Semen Öner de aşurenin yapımındaki bazı püf noktaları anlattı. Şef Öner, aşureyi yaparken buğday, kuru fasulye, nohut ve kullanacaksınız baklayı yani sert olan kuru baklagilleri bir gün önceden ya da birkaç saat önceden pişirmek gerektiğini söyledi. Şef Öner (solda) aşureyi derste öğrencilerle birlikte hazırladı. Şef Öner, parçalar halinde kestiği inciri, pişirirken aşurenin içine atarsanız rengi mutlaka koyu olacağını söyledi. Şef Öner, portakalın kabuğunu rendeleyerek aşurenin içine atılması gerektiğini söyledi. Şef Öner ve öğrencilerinin hazırladığı aşureyi kaplara doldurdu. Ardından üzerine kuru meyveler ilave etti.