Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları televizyon izleyicileri tarafından araştırılıyor. Bu akşam, Kim Milyoner Olmak İster Yılbaşı Özel bölümünde birbirinden ünlü isim yarışacak. Uzun yıllardır ekranlardan tanıdığımız bir isim olan Hülya Avşar, bugün hem soruları yanıtlayacak hem de şarkı söyleyecek. Peki, Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kim Milyoner Olmak İster Yılbaşı Özel Konuğu Hülya Avşar evli mi?
HÜLYA AVŞAR HAYATI!
Hülya Avşar, 10 Ekim 1963 yılında Türkiye-Balıkesir'de dünyaya geldi. Annesinin adı Emral, babasının adı Celal'dir. 1982 yılında düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması'nda birinci seçildi fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. Hülya Avşar'ın 1983 yılında oynadığı Haram adlı film hayatının dönüş noktası oldu. Avşar müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller,altı albüm ve bir single ile hayatına devam etti. 1995 yılında Çıkardığı Yarası Saklım adlı albümü müzik piyasasına damgasını vurdu. "Yürü Ya Kulum" ve "Sensiz Kaldım" adlı parçaları müzik piyasasında dikkatleri topladı. Artık Hülya Avşar 90'ların en çok konuşulanları arasına girdi.
2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen ödül töreninde yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülünü aldı. Günaydın'da köşe yazarlığı yapan Avşar, sonralarda Show TV'de Hülya Avşar Show'u yaptı. Avşar Show Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır. Avşar aynı zamanda reklam filmlerinde de oynadı ve 'Hülya' adlı derginin editörlüğünü yaptı. 2001 yılında kendi adını taşıyan byH markasını kurmuştur. 2001 yılından bu yana kendi adını taşıyan Hülya Cup tenis turnuvası düzenleyip elde ettiği geliri eğitime destek olarak çocuklara burs ve tenis imkanı kazandırmaktadır.
Avşar, ilk evliliğini 1979'da Mehmet Tecirli ile yaptı ve iki yıl evli kaldı. İkinci evliliğini ise Kaya Çilingiroğlu ile yaptı ve 1998 yılında Zehra adında bir kız çocuğu oldu. 2005 yılında ikinci eşinden boşanmıştır. Koyu bir Beşiktaş taraftarıdır. Annesi Emral Avşar, 6 Şubat 2009'da kanserden hayata gözlerini yummuştur.