İrmik helvası tarifi, Berat Kandili gecesinde evde hazırlamak isteyenler tarafından merak edilerek en güzel, lezzetli irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorular üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
İrmik helvası tarifi yapılışı ve malzemelerine ilişkin detaylar şöyle;
2 bardak irmik
100 gr tere yağ
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (isteğe göre)
Sade dondurma
Derince bir tavada tereyağını eritin.
Tereyağının üzerine irmiği ekleyip kavurmaya başlayın.
Ayrı bin tencerede sütü, suyu ve şekeri karıştırın.
İrmik altın rengini aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
Hazırladığınız sıvı karışımı irmiğin üzerine ekleyin ve malzemeler özdeşleşene kadar güzelce karıştırın.
İrmiğin kapağını kapatın, malzemeleri ara ara karıştırın.
Malzemeler katı kıvam aldığında tencerenin altını kapatın.
Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
İrmik malzemelerini sürekli karıştırmak daha iyi bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.
Kapağını kapattığınız irmik daha nemli ve daha lezzetli olacaktır.
Balık sofralarında kullanacaksanız süt yerine su kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler kısık ateşte kavrulması daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır.
Hazırlamış olduğunuz irmik tatlınıza bir kase yardımıyla şekil verebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz irmik helvanızı antep fıstığı parçaları ve tozuyla servis edebilirsiniz.
Bu besinin 100 gramında 532 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında İrmik Helvası 532 kalori bulunmaktadır.