İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, bağışıklık sistemini güçlendiren narın kolesterol ve şekeri dengelediğini bildirdi.
Prof. Dr. Elmacıoğlu, yaptığı açıklamada, içeriğindeki özellikleri nedeniyle adeta ilaç, doğal antibiyotik özelliği taşıyan narın sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi kanser hücrelerinin gelişmesini çok önemli oranda engelliyor'' dedi.
Narın kabuğunun da faydalı olduğunu ancak pek bilinmediği için kabukların genellikle çöpe atıldığını ifade eden Elmacıoğlu, "Nar, lezzetli bir meyve olmasının yanında besin değerleri açısından da oldukça yararlıdır.
Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır" diye konuştu.